Supergod Dhal – Indisk linsgryta

En fantastisk god linsgryta!

1 lök

2 morötter15877674_10155706147654972_34940253_o

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk riven färsk ingefära

1/2 – 1 kruka färsk basilika

ca. 1  tsk Dahl krydda

1/2 tsk spiskummin

2 burkar ekologiska linser (gröna tog jag, märke Salt å kvarn)

1 burk kokosmjölk

1 förpackning passerade tomater

salt

grönsaksbuljong

Persilja till topping

Till servering;

Ekologiskt basmatiris

Naanbröd (rekommenderas – gott att doppa i grytan)

Rivna morötter + andra grönsaker

 

Så här gör du;

  1. Skala och tärna morötter och lök. Riv vitlök.
  2. Fräs morötter, lök och vitlök i smör/ ghee/ olja i några minuter. Lägg i kryddorna, linserna, passerade tomaterna, kokosmjölk och grönsaksbuljong.
  3. Låt koka sakta under lock 25-30 minuter. Smaka av med salt ev. lite lime om så önskas.