En fantastisk god linsgryta!

1 lök
2 morötter
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1/2 – 1 kruka färsk basilika
ca. 1 tsk Dahl krydda
1/2 tsk spiskummin
2 burkar ekologiska linser (gröna tog jag, märke Salt å kvarn)
1 burk kokosmjölk
1 förpackning passerade tomater
salt
grönsaksbuljong
Persilja till topping

Till servering;

Ekologiskt basmatiris
Naanbröd (rekommenderas – gott att doppa i grytan)
Rivna morötter + andra grönsaker

Så här gör du;
Skala och tärna morötter och lök. Riv vitlök.
Fräs morötter, lök och vitlök i smör/ ghee/ olja i några minuter. Lägg i kryddorna, linserna, passerade tomaterna, kokosmjölk och grönsaksbuljong.
Låt koka sakta under lock 25-30 minuter. Smaka av med salt ev. lite lime om så önskas.