Raw Food – Kärleksmums

Sommaren närmar sig och inom Ayurveda säger man att denna tid är den mest gynnsamma för Raw Food. Detta recept gjorde vi ikväll och det var helt magiskt gott, godare än både kladdkaka och kärleksmums gjorde på mjöl och socker! Rekommenderas varmt!!

Gudomligt gott, nyttigt och enkelt att göra!

Raw Food – Kärleksmums

Botten

2 dl cashewnötter

2 dl riven kokos

12 st. urkärnade färska dadlar

1/2 dl raw kakao

1/2 tsk salt

lite vatten

Mixa i matberedare alla ingredienser utan vatten, blir degen torr tillsätt lite vatten. Degen skall bli kletig och sammanhängande. Tryck ut i en form ca. 20 cm *20 cm, med bakplåtspapper under.

Glasyr

1 dl smält kokosolja

2 msk kaffe

10 färska urkärnade dadlar

1 dl vatten

1 dl raw kakao

1 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

Mixa alla ingredienser till en härlig slät tjock glasyr. Bred ut över botten.

Garnering

Strö på kokos, ställ kakan i kylskåpet 30 min. Går bra att frysa om man så önskar. Skär i 12