Min resa till Indien

I februari begav jag mig till Indien, för en egen personlig resa i Ayurvedans värld. En resa som kom att bli både lärorik och djupt renande på många plan. Kerala blev slutdestinationen, eftersom det är här Ayurvedan är som störst i Indien.

4

Redan på Arlanda hade jag en stark känsla av att jag var på väg ”hem”, hem till vad kunde ja då inte svara på, men känslan fanns där…jag var på väg hem. Väl framme i Indien och på väg från flyget, kom känslor av stor sorg över mig. Den förödelse, den sorg jag upplevde visste jag hörde hemma inom mig och jag förstod varför längtan hem var så stark. Det var några av min cellminnen som vaknat och som nu väntade på mig…

1

Väl framme mötte jag fantastiska Ayurvediska läkare och terapeuter. Jag visste redan från början av min Panchakarma (reingskur) att mycket skulle komma att lossna. Jag bodde i en liten enkel bungalo och kände mig otroligt trygg i denna, trots att jag ibland fick  påhälsning av någon söt liten ödla mellan varven. Området bar på en stark läkande kraft, energierna var goda och lugnet infann sig väldigt snabbt. Jag bodde mitt i naturens läkande kraft, örter som användes växte överallt, vilket jag uppskattade. Jag blev ett med alltet och den läkande kraften.

2

Varje dag började jag dagen med 45 minuters meditation/andningsövningar. Sedan intogs en anpassad frukost. Förmiddagen bestod av Yoga i 1,5 h varje dag, vilket gav häpnadsväckande resultat och som numera blivit en del av mig även när jag kommit hem. Den tidiga morgonen (5-7) har blivit min stund på dagen när jag nu både utövar andningsövningar, meditation och yoga. Kanske berodde detta på att jag hade två fantastiska yoga- och meditationslärare.

Maten var anpassad utifrån det man just för tillfället behövde, lite beroende på vad man behövde balansera. Denna var fantastisk god och nyttig.

35

Att livet bjuder på fantastiska möten, som bara är meningen, sker ofta när man minst anar det. En dag valde jag att bege mig ut i Indien och den första personen jag träffar är en 60 årig munk, som tillbringat över 40 år i Tibet som munk. Bara att få höra dennes livshistoria, insikter och perspektiv gjorde mig djupt rörd i hjärtat. Han sjöng vackra fina mantran för mig, som kom att påverka mig långt djupare än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Följande person som jag drogs till visade sig bära på en helt annan kunskap. Denna man hade ägnat fem år att studera klangskålarnas helande i Himalaya. Han kunde utifrån ljudes vibration säga var sjukdom/blockeringar fanns i kroppen. Tack och lov verkade min kropp vara i rätt god vigör under den behandling jag fick. Hem följde dock en klangskål från Tibet bestående av nio metaller, som jag fått instruktioner om hur jag nu skall använda. Så nu väntar denna på mig.

6

Kunskap har jag samlat och fantastiska lärdomar har jag fått med mig hem. Under denna resa blev det en hel bok skriven med insikter och lärdomar, lärdomar som jag för alltid kommer att bära med mig och dela med mig av.

13

Denna resa bjöd som ni förstår på många fina upplevelser, bland annat fick jag vara med om en blodigelbehandling. Lite intressant i detta är att man först låter blodigeln simma runt i vatten med gurkmeja, för att den skall renas. Sedan suger den ut gifterna i blodet under ca. 30 min. Därefter läggs den i torr gurkmeja och sprutar ut allt blod, eftersom den blir irriterad. Lite annorlunda behandling och något som inte hör till vanligheterna inom Ayurveda, men kul att få vara med om i varje fall.

15 Mira väntar på behandling, blodigeln anar dock ingenting.

16 Snart färdig behandlad.

Även om det inte var någon solsemester, så fanns det stunder när jag tog det lugnt vid polen och badade. Även en fantastisk fin utflykt till Backwaters gjorde jag, där Golden sand beach fick sig ett besök. Detta är den plats där söt- och saltvattenhav möts.

101211

Nya kontakter har skapats och samarbeten är på gång. Så detta är bara början…

14 - kopia

Jag fick under min panchakarma varje dag två timmars behandlingar, anpassade utifrån det jag behövde. Lärorikt att få ta del av likheterna och skillnaderna när det gäller Ayurvediska behandlingar. Hade många fina diskussioner med Ayurvedaläkarna, kring behandlingarnas inverkan och skillnader länderna emellan.

17 - kopia Jag efter mina 2 h behandlingar tillsammans med en av mina läkare Greeschma

19 - kopia

Detta blev en liten glimt av min resa. Är du nyfiken och skulle vilja följa med på en resa till Indien nästa år för en djupgående Panchakarma, så kommer jag att åka igen. Det går redan nu bra att maila mig på Sofi@lifewings.se för närmare information, ifall du vill göra oss sällskap.

Ljus och Kärlek Ann-Sofi

78