Trenden växer kring den vegetariska maten, vilket är väldigt bra både ur ett hälso- och miljöperspektiv. Själv slutade jag med rött kött för 22 år sedan och utforskar fortfarande det vegetariska köket med stor entusiasm. Idag tänkte jag dela med mig av ett av mina favoritrecept, nämligen linsbiffar (V/P karaktär).

Liten sats. ca. 4 port.

1 1/4 dl eko. gröna linser (3 dl kokta)
1 hackad eko. gul lök
2 dl. kokosmjölk
Eko. Grönsaksbuljong
1 dl eko ströbröd

1/2 dl eko. turkisk yoghurt  alt. mjölkfritt alternativ
1 kokt eko. potatis
1 msk potatismjöl
1 msk näringsjästflingor
Ev. ekologiska örter efter smak
sesamfrön och pumpafrön till topping

1. Skölj linserna ifall du använder konserverade / koka linserna annars i 40 min.
2. Koka löken och buljong i kokosmjölken tills löken är mjuk och det mesta av kokosmjölken avdunstat. Tillsätt ströbröd.
3. Mixa yoghurten med den kokta potatisen
4. Tillsätt linserna, potatismjöl och lökblandning och resten av ingredienserna.
5. Forma till biffar, toppa med fröna grädda i ugnen 200 grader i ca 15-20 min. Går även bra att steka om man så önskar.

Gott till potatismos, sallad och rödbetstzatziki.