Guldmjölk

Hösten känns påtagbar när nordanvinden blåser och regnet smattrar mot fönstren. Därför tänkte jag påminna om den värmande guldmjölken igen, antar det är fler än mig som låtit den vila under sommarens varma månader. Jag har tidigare skrivit om just guldmjölken, men den är en sådan fantastisk fin Ayurvedisk dryck, som inte får glömmas bort.

Guldmjölken har många fantastiska hälsoeffekter. Dock mest känd för sina antiinflammatoriska effekter, men är super för att stödja både lever och matsmältningen. Även rik på antioxidanter.

Ikväll blandade jag följande; 13987865_10155156886149972_563775105_o

Pasta – kokas på svag värme 10 min – förvaras i burk.

Håller ca. 2 veckor.

1/2 dl gurkmeja

2 dl vatten

1/3 svartpeppar

Guldmjölk

1 tsk pasta

3 dl mjölk / kokosmjölk / havremjölk / mandelmjölk ( beroende på vad du balanserar)

En nypa kardemumma (1/2 -1 tsk)

En nypa vaniljpulver

Ev. lite kanel och cayennepeppar

Lite kokosolja (1-2 tsk)

Söta om så önskas efteråt med 1/2 tsk honung

Låt ingredienserna sjuda på svag värme någon minut, tills den börjar ånga. Ta av kastrullen och tillsätt lite kokosolja och sedan ev. lite honung. Drick och njut.

Drycken rekommenderas ofta till kvällen, men det går även bra att dricka andra tider om man så önskar.

OBS!

Tänk på att denna dryck inte är att rekommendera om du har ett kraftigt pittaöverskott och använd den mjölk, som passar din balansering/doscha bäst.

Lycka till!