Vikten av näring för att bibehålla hälsa!

Näringsmedicinsk analys genom Bioresonans!

Allt fler upptäcker hur viktig näring är för att bevara, bibehålla men även återfå den personliga hälsan. Uppstår näringsbrister så klarar inte kroppen av att upprätthålla och producera den energi vi behöver för att känna oss pigga och alerta.

Näring behövs för att underhålla kroppens vävnader, celler och funktioner. Detta för att bibehålla starka ben, friskt hår, en hög energinivå, ett starkt immunförsvar, klart och även glatt tänkande, ett friskt hjärta och en balanserad mage.

Får man inte tillräckligt med näring, så signalerar kroppen genom en ökad trötthet, nedstämdhet och dålig hy. Detta är små signaler till oss alla, att något nu inte är som det skall vara.

blueberry-539134_1920

Nobelpristagaren Linus Pauling menade att näringsbrist ligger bakom alla sjukdomar, som uppstår i vår kropp. Även Dr. Joel Wallach kom fram till att näringskunskap räddar liv. Han fann i sin 12- åriga studie att alla människor som dör en s.k. naturlig död är orsakad av näringsbrist. En kropp skall kunna hålla i 120-140 år, vilket är en spännande och intressant tanke som efterlevs i flera områden på vår jord.

Fokus ligger idag väldigt mycket på fett, protein och kolhydrater. Vi kan inte uppnå en välmående och frisk kropp genom att enbart fokusera på detta. Vi måste blicka inåt och lära oss förstå att en bra hälsa skapas med balans med näring i vår kropp. Det är näring som skapar ett bättre välmående och en friskare kropp.

Idag lider i princip alla människor av näringsbrist, en del har små brister medan många har stora allvarliga brister i sin kropp. Varför är det så?

Den första mest centrala delen är att många idag har en förstörd och obalanserad tarmflora. Matsmältningen är  ofta nedsatt, maten många äter är näringsfattig och ibland helt sönderprocessad. Vi utsätts för miljögifter både i vår miljö och i maten vi äter. Många lever med stress och oro i sin vardag, vilket är en stor bidragande orsak till att kroppen urlakas på näringsämnen.

cherries-in-a-bowl-773021_1920

Önskar vi en hållbar hälsa med livskvalité, är det viktigt att ha en bra och anpassad näringstillförsel till våra celler, utifrån det liv man lever. Rätt näring med effektivt cellupptag ger hög cellenergi (ATP). Det är här vi finner hälsa, inte i om kroppen är smal eller tjock. Näringsmedicin handlar inte om vikt eller kroppsstorlek. För precis som en mycket överviktig person kan lida av svåra näringsbrister, så kan även en mycket smal kropp vara nedbruten och utsvulten på näring och bärare av många obalanser.

Är du nyfiken på hur din kropp mår, då kan en näringsmedicinsk analys vara ett alternativ för att kontrollera vad just din kropp behöver just nu. Kanske behöver du fylla på efter en stressig vinter, men sömnlös nätter och brist på energi? Eller är du bara nyfiken hur du kan bibehålla och fortsätta må bra?

I en näringsmedicinsk analys, går vi igenom alla vitaminer, mineraler, fettsyror, probiotika, aminosyror, antioxidanter och enzymer. Du får även hjälp med den personliga doseringen för din kropps hälsa.

blueberries-864628_1920

 

Några korta frågor och svar;

Varför rekommenderar jag att man regelbundet ser över sina näringsämnen i kroppen?

Svaret är rätt enkelt, för att behålla kroppens anatomiska, fysiologiska, psykologiska och biokemiska funktioner. Livsviktiga funktioner för att bibehålla och även återställa ett friskt hälsotillstånd.

Får vi i oss alla vitaminer från vår kost?

Tyvärr, även om man äter kravmärkt mat gjord från grunden, uppstår brister. Detta är dock ett mycket bättre alternativ än besprutad mat, eftersom man inte får i sig samma mängd gifter. Anledningen till att vår mat är urholkad beror på att vår jord är urholkad på näringsämnen. Vi är dessutom alla mer eller mindre belastade med olika kemikalier, kemikalier som inte fanns för 100 år sedan. Nyfödda har idag omkring 200 kemikalier när de föds, vilket naturligtvis påverkar behovet av ännu mer näring, eftersom vår kropp hela tiden jobbar för att göra sig av med gifterna.

Påverkar våra levnadsvanor behovet av extra näring?

Ja! Jag brukar säga att det hela blir som en liten cirkel som utplånar oss alla på olika sätt. Många lever idag ett relativt stressfyllt liv, med jobb, aktiviteter och stundom även stress. I flertalet fall gör detta att maten inte alltid blir den mest genomtänkta och näringsriktiga, utan det skall gå relativt snabbt. Det handlar mera om TID än näring. En del känner att kroppen har lite små krämpor, men utan att lyssna in kroppen tas läkemedel för att döva signalerna och livet fortsätter ett tag till. Levern jobbar på och belastas ytterligare.  Dieter kommer och går, vi äter kanske inte alltid så regelbundet, vilket leder till at vi dra på oss matsmältningsproblem. Problem som kan leda vidare till att vår tarm inte längre förmår ta upp någon näring. Vi urholkas, blir trötta, tappar gnistan, mår mentalt sämre och sakta med säkert är diverse sjukdomar ett faktum. Detta är bara ett exempel på hur en urholkningsprocess kan se ut.

hands-750281_1920

Är du nyfiken på hur din kropp har det med näringsbalansen, så är du varmt välkommen att kontakta mig.

Välkommen!

Kramar Sofi

Mail; Sofi@lifewings.se

Tele: 070 6019493